Köpvillkor

Allmänt

- Du måste vara över 18 år för att beställa hos oss.

- I priserna ingår moms med 25 %.

- Carpets R us reserverar sig för eventuella publiceringsfel

- Vi förbehåller oss rätten att ändra priser, specifikationer och villkor utan förhandsbesked.Just nu

Nu när Corona-viruset härjar som värst så har våra speditörer ändrat sina rutiner för att skydda sina chaufförer. 
Detta innedär att leveranser enbart sker fram till trotoarkant, ingen inbärning kommer kunna utföras, oavsett tidigare önskemål eller överrenskommelser. 
Om man inte skulle tycka att detta är acceptabelt så kommer godset gå i retur och denna kostnad står kunden för. Detta är inget som vi här på Mattlandet råder över utan bara förmedlar vidare informationen så man kan göra ett så informerat köp som möjligt. Vid frågor går det bra att ringa vår kundtjänst.


Betalning

Vi erbjuder olika betalningssätt.

- Kortbetalning vid beställning. Vi accepterar Visa/Mastercard. Ingen avgift

- Avbetalning via Klarna vid köp över 2000 kronor. Från 0% ränta.

- Köp mot faktura. En fakturaavgift på 25 kronor tillkommer.

Din onlinebetalning är säkrad genom att carpetsrus.se använder betalningstjänster från DIBS dibs.se. DIBS system är godkända av alla svenska banker samt certifierade enligt PCI DSS av VISA och MasterCard för att förmedla betaltransaktioner i högsta säkerhetsklass. All kommunikation mellan butiken och din bank sköts av DIBS och krypteras via SSL (Secure Sockets Layer). Att betalningen sker på en säker sida kan du se genom att adressen på betalsidan börjar med https:// samt att det visas ett hänglås i nedre högra hörnet av din browser. carpetsrus.se har därmed aldrig tillgång till kortinformationen och kan därför inte registrera eller lagra dina kortuppgifter.
DIBS stödjer också 3D Secure för att identifiera kortinnehavaren vid köp på Internet och därigenom minska risken för missbruk av kortuppgifter. Är ditt kort anslutet till 3D Secure kommer du att kopplas över till din bank för verifiering innan betalningen godkänns. Har du ytterligare frågor kring säkerheten eller betalningssätt är du välkommen att kontakta Carpets R us kundtjänst på webshop@carpetsrus.se eller via telefon 031-68 38 10.

Leverans
Fraktkostnader:

- Avpassade mattor 149:-

- Gångmattor 98:- 

- Marmoleum Click 350:-

- Plastgolv 500:-

- Heltäckningsmattor 500:-

- Tillbehör 75:-

- Trägolv & Laminatgolv får du en fraktkostnad av oss för godkännade

Leverans tar normalt 7-14 arbetsdagar, i vissa fall längre om varan ej finns i lager.

Vi skickar de flesta beställningar som paket via Schenker ombud eller Dhl ombud upp till 1,5m, resterande går som vanligt gods med avisering från Schenker eller Dhl. Det finns alltid ett kollinummer så att paketet går att spåra. Hemleveranser sker på dagtid. Allting som du kan köpa på vår hemsida har vi på lager eller beställer hem omgående (reservation för slutförsäljning).

OBS! Hemleveranser sker på dagtid och leverantör kan kräva legitimation vid leverans.

OBS! Gods vid hemkörning körs till adress, avlastning av lastbil samt inbärning ombesörjer man själv.

Ej uthämtat paket


Många av våra försändelser levereras till ett postombud där man hämtar det med hjälp av SMS-avisering och legitimation. Varor som finns hos ombud ligger kvar där i 14 dagar, efter det så skickas det i retur till oss.

För ej utlösta paket med ett varuvärde under 500 kr kommer vi dra av 200 kr på din återbetalning, för ej utlösta paket med att varuvärde över 500 kr kommer vi dra av 400 kr på din återbetalning för att täcka returfrakt.

Om du har beställt större varor (t.ex. golv eller heltäckningsmattor) som ofta går som hemleverans, så kommer du att bli debiterad HELA returfrakten.

Om du har valt att betala med någon av våra kreditlösningar via Klrana kommer ovan belopp finnas kvar på din faktura/delbetalning beroende på varuvärdet av din order.

Är du inte nöjd med något som du beställt har du 45 dagar ångerfrist efter det att du mottagit varan. Du har alltid rätt att häva ditt köp om varan är slut. Ångerfristen gäller på alla våra varor. Givetvis gäller inte ångerrätten om varan varit märkbart använd.Kontakta oss för att få en retursedel och instruktioner. När vi fått tillbaka varan och konstaterat att den inte är skadad betalar vi inom 30 dagar tillbaka det belopp du betalat. Vid byte eller retur av vara betalar du själv returfraktkostnaden. Ångerrätt, byte eller returer gäller ej måttbeställda mattor. Varan skall återsändas i väsentligen oförändrat skick.

Så här utnyttjar du ångerrätten:

Om du vill returnera en vara:

1. Kontakta oss på 031-683810, utanför Sverige +46 31 683810 eller webshop@carpetsrus.se
2. Fyll i returformuläret som du får skickat till dig av oss.
3. Skicka tillbaka varan tillsammans med returformuläret till oss. Du betalar returfrakten.
4. När vi fått returen och godkänt den betalar vi tillbaka pengarna på ditt bankkonto som du anger på retursedeln.

OBS! Ångerrätt gäller Ej måttbestälda mattor! 


Om du vill byta en vara:

1. Ring alltid kundtjänst om du vill byta en vara, så kan vi reservera den.
2. När du har talat med kundtjänstfyller du i returformuläret.
3. Skicka tillbaka varan tillsammans med retursedeln till oss. Du betalar returfrakten.
4. När vi fått returen och godkänt den, så skickar vi ut den nya varan till dig. Om den nya varan är dyrare betalar du
mellanskillnaden innan vi skickar den och om den är billigare återbetalar vi dig mellanskillnaden.

OBS! Gäller Ej måttbestälda mattor!


Reklamation

Om en vara är felaktig eller felexpedierad står vi för frakten. Gäller det en använd vara så ta först kontakt med Carpets R us på telefon 031-683810, utanför Sverige +46 31 683810 eller webshop@carpetsrus.se. När vi fått tillbaka varan och konstaterat att den inte är skadad så betalar vi tillbaka det belopp du betalat samt avgifter. Om du beställt flera varor än den du returnerat betalar vi dock inte tillbaka avgifterna (detta beror på att avgifterna är samma oavsett hur många varor man beställt). Kontakta oss för att få retursedel, det går naturligtvis bra att använda egen retursedel. Fyll i retursedeln, vad du returnerar och uppge varför du inte är nöjd. Alla paket som lämnar carpets R us är försäkrade. Tänk på att kontrollera så att godset inte är skadat vid mottagandet, skulle det mot förmodan vara det, så reklamera detta inom skälig tid. Har du öppnat paketet och upptäcker skada så kontakta oss. Spara alltid kvittot från fraktbolaget när du returnerat en vara till oss.

Tvist

Vi följer alltid Allmäna Reklamationsnämndens rekommendationer.


Kvalitetsgaranti

Faktura/följesedel gäller som garantisedel. Carpets R us följer bestämmelserna i konsumentköplagen vilket innebär att du har rätt att reklamera en vara inom 3 år, under förutsättning att varan var felaktig vid leveranstillfället. Vänta inte med att påtala felet.


Personuppgifter

När du lägger en beställning eller registrerar dig som kund uppger du dina personuppgifter. I samband med din beställning eller registrering godkänner du att vi lagrar och använder dessa uppgifter för att fullfölja vårt åtagande gentemot dig. Vi dokumenterar även all kommunikation vi har med dig för att kunna tillhandahålla den service du förväntar dig av oss.

Carpetrus.se kommer inte att lämna ut dina personuppgifter till tredje part, undantag gäller våra partners. Enligt PUL (Personuppgiftslagen) har du rätt att få den information vi har registrerat om dig. Om informationen är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen rättas eller tas bort utan att ange någon anledning. Kontakta i så fall kundservice.


Force Majeure

Carpets R us är befriad från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet skall anses bl.a. myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage eller olyckshändelse av större omfattning. I force majeure ingår myndighets beslut som påverkar marknad och produkter negativt t.ex. restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc. normal nedgång i marknaden.